Op de markt zijn drie fabrikanten voor het produceren van LCD’s voor iPhone 7 Plus en iPhone 8 Plus, iPhone XR en iPhone 11: Toshiba, LG en Sharp. Elke partij bestaat uit één merk waardoor het heel af en toe voorkomt dat het scherm niet matcht met het merk van de backlight van de iPhone. Hierdoor is de functionaliteit van de touch niet optimaal. In deze blog lees je hoe je dit probleem voorkomt.

De leveranciers Toshiba, LG en Sharp produceren OEM New schermen voor iPhone 7 Plus en iPhone 8 Plus, iPhone XR en iPhone 11. Elk van deze fabrikanten, kalibreert de touch op een andere manier waardoor er heel af en toe problemen ontstaan bij de werking ervan. Vaak doet dit probleem zich pas twee dagen na reparatie voor. Met name wanneer schermen van het merk Toshiba met een ander merk backlight worden gekoppeld, is er maar liefst 50% kans op een niet werkende touch. Daarom is het belangrijk dat reparateurs de schermen gericht selecteren en dat het merk van de oude LCD wordt afgestemd op het merk van het nieuwe scherm.

De oplossing voor optimale werking touch: match de merkcode

Omdat het belangrijk is gericht op zoek te gaan naar een passend LCD scherm, worden OEM New schermen in de huidige voorraad bij diverse groothandelaren voorzien van merkcodes welke overeenkomen met de eerste drie letters of cijfers van de seriecodes op de backlight. Ook de OEM Refurb schermen worden voorzien van deze codes om uitval te voorkomen.

Bekijk hieronder het overzicht van de beschikbare merkcodes met de bijbehorende fabrikant:

1. LG Code: DTP & C3F
2. Sharp Code: DHK & C01
3. Toshiba Code: C11 & F7C & FVQ

Voor meer informatie over de verschillende kwaliteiten zoals OEM New en OEM Refurbished, ga je naar https://mobileparts.shop/?lid=1&id=170210.