In april 2019 verscheen de iOS 12.2, een nieuw besturingssysteem voor iPhone, iPad en iPod touch. Deze maand volgde daarop alweer een nieuwe variant: de iOS 12.3 bèta 3. Deze update heeft grote gevolgen voor toestellen met een Refusbished IPX scherm: de touch-functie zal na deze update namelijk niet meer werken. Lees hieronder meer over dit probleem.

iOS 12.3: wat is er nieuw?

De iOS 12.3 update is een kleine update met diverse verbeteringen en nieuwe oplossingen. Zo werkte de handpalmdetectie bijvoorbeeld niet meer goed met de Apple Pencil en voor dat probleem wordt met de 12.3 bèta update een oplossing geboden. Ook zijn er wat aanpassingen aan het design.

Welke problemen doen zich voor na de iOS 12.3 update?

Een probleem wat zich na het installeren van de iOS 12.3 update kan voordoen, is dat bij refubished  schermen met een aftermarket touch, de touch functie niet meer werkt. Er zijn drie types refurbishment op de markt verkrijgbaar:

  • Glass en frame only- refurbishment;
  • Glass, frame en touch refurbishment;
  • FOG (Flex on Glass).

Bij de ‘Glass, frame en touch refurbishment’ en FOG maakt men gebruik van een aftermarket touch. Die aftermarket touch is gemaakt om te werken met een OEM LCD. We hebben een test uitgevoerd en daaruit is gebleken dat 90% van de IPX schermen met een aftermarket touch, niet meer werkt na de 12.3 bèta iOS update. Daarom is het aan te raden te kiezen voor een OEM Refurbished scherm waarbij men werkt met ‘glass and frame only’ refurbishment. Dit soort schermen zullen na de 12.3 iOS update dan ook blijven werken en kun je onder andere bestellen bij Mobileparts.shop

Ga direct naar de webshop om ons aanbod aan OEM Refurb te bekijken.