Samsung toestellen die in de reparatiewinkel nogal eens voorbij komen zijn de Samsung Galaxy S7 en de Samsung Galaxy S7 Edge. Naast schermreparatie komt het ook vaak voor dat de batterij vervangen moet worden. In deze blog lees je hoe je dit in vijf stappen doet. 

Stap 1: Toestel verwarmen voor reparatie

De eerste stap bij het vervangen van een batterij van een Samsung Galaxy S7 of S7 Edge, is nagaan of de achterkant van het toestel nog heel is. Omdat een Samsung S7 of een S7 Edge via de achterkant open gemaakt moet worden, is het handig om allereerst te beoordelen of de achterkant geen barsten bevat. Wanneer een achterkant gebarsten is, heb je naast een nieuwe batterij ook een nieuwe backcover nodig. Aangezien de achterkant bijna nooit heel blijft bij het demonteren. Vervolgens schakel je het toestel uit om te starten met reparatie. Plaats hierna het toestel in de Mobile Dryer op 80 graden en druk op ‘heat’. Door het toestel op te warmen zorg je ervoor dat de plaklaag verdwijnt en je de backcover gemakkelijk kunt verwijderen van het frame. Na vijf minuten begint het apparaat te piepen en kun je het toestel uit de oven halen. Let op dat je wel handschoenen aan hebt wanneer je het toestel uit het oventje verwijderd! Het toestel is erg warm. Speciale ESD handschoenen zijn te bestellen via Mobileparts.shop.

Stap 2: Maak het toestel voorzichtig open met de juiste openingstools

Vervolgens kun je het toestel via de achterzijde aan de onderkant open maken. Dit kan op twee manieren. Je kunt het doen met een zuignap samen met de plastic kaart of met een comfort tool. De eerste optie met het zuignapje gaat als volgt: plaats de zuignap op de achterkant onderaan de backcover. Trek de achterkant heel voorzichtig open zodat er een opening komt en gebruik de plastic opening kaart om de dubbelzijdig tape open te snijden. Let op! Het is belangrijk dat je een plastic kaart gebruikt in plaats van een metalen openingstool. Je brengt hierdoor namelijk zo min mogelijk schade aan de huidige achterkant van het toestel en het frame.

Stap 3: Koppel de batterij los van het toestel

Nu je de achterkant eraf hebt gehaald maak je met de Pentaloop schroevendraaier de kunststof bescherm kapjes open. Deze beschermkapjes bestaan uit drie delen. Koppel vervolgens de batterij los. Je kunt nu verder met de volgende stap: het eruit halen van de oude batterij van de Samsung Galaxy S7/S7 Edge. Gebruik hiervoor een spudger of een pryer card om de batterij aan de rechterkant van het frame los te wurmen (aan de linkerkant zit het moederbord).

Stap 4: Sluit de nieuwe accu aan

Zodra je de batterij los hebt gemaakt, pak je de nieuwe accu en sluit je deze aan. Vervolgens plaats je de batterij tussen het frame waar de oude batterij bevestigd zat. Als de oude tape laag van de batterij weg is kan je deze vervangen door nieuwe batterij tape voor de S7  en tape voor de S7 Edge. Pak de drie bescherm kapjes en monteer deze weer met de schroefjes.

Stap 5: Monteer de backcover weer terug op het toestel

Voordat je de achterkant terug monteert, kun je eerst nog onderzoeken of er nog tape resten op het frame en de achterkant van het toestel aanwezig zijn. Maak deze eerst nog even schoon indien ze aanwezig zijn. De huidige achterkant kan je dan bevestigen met nieuwe dubbelzijdig tape.

Plaats je een nieuwe backcover op het toestel? Meld dit dan altijd even aan de klant om onduidelijkheid te voorkomen. Bij nieuwe backcovers zit er vaak al dubbelzijdig tape op. Om de achterkant goed te laten hechten aan het frame kun je de achterkant een beetje opwarmen met een hot air gun of met een warme mat.

Heb je wat aan onze tips of ben je op zoek naar repair tips voor andere toestellen? Plaats jouw aanvullingen, wensen of opmerkingen in de comments hieronder. Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Repair IT Now.

Succes met repareren!