Vanaf nu verkopen wij in onze webshop een nieuwe kwaliteit voor iPhone en iPad schermen: in-cell. In dit blogartikel vertellen we je alles over deze nieuwe kwaliteit en hoe deze schermen zijn opgebouwd.

In de aftermarket LCD markt wordt normaal gesproken altijd de ‘on-cell’ schermtechnologie gebruikt. Dit is een techniek waarbij een scherm van een toestel bestaat uit een een LCD-scherm en een digitizer. Op de LCD wordt de invoer weergegeven. Wanneer je het scherm aanraakt, neemt de digitizer de invoer over om acties uit te voeren. Tegenwoordig is er echter een nieuwe technologie op de markt. Hierbij zijn de LCD en de digitizer in elkaar verwerkt. Dit noem je ook wel de ‘in-cell schermtechnologie’.

In-cell schermen worden ook wel ‘Premium Copy schermen’ genoemd. Dit zijn ‘high copy’ schermen waarbij de digitizer, ofwel de touchfunctie, in de LCD verwerkt zit. Deze zelfde technologie is ook bij OEM New schermen toegepast. De digitizer en de LCD zijn dus niet als losse componenten op elkaar gelijmd zoals bij de ‘on-cell’ displays. Benieuwd naar de andere beschikbare kwaliteiten? Bekijk onze kwaliteitenpagina.

Het voordeel van in-cell ten opzichte van on-cell

Het voordeel van in-cell schermen ten opzichte van on-cell schermen, is dat in-cell schermen vaak stabieler zijn. Dit komt doordat ze niet uit geplakte componenten bestaan, maar uit een geheel. Verder tonen ze geen raster lijnen en bieden ze in vergelijking met standaard LCD-schermen een betere beeld resolutie. Ons sourcing team in Shenzhen vergelijkt de beeldresolutie van in-cell schermen zelfs met de resolutie van OEM schermen!

Nog een voordeel van in-cell schermen is, dat je de eeprom code door middel van de Photosensitive Data Programmer kunt overschrijven. Zo gaat de True Tone functie niet verloren na een reparatie. Weten wat je nog meer kunt doen met de Photosensitive data programmer? Lees dan hier onze blog over deze handige tool. Bij gebruik van Compatible schermen werkt de True Tone functie vaak niet meer na schermreparatie. De kleuren van in-cell schermen zijn vaak wat levendiger dan die van
on-cell schermen.

De prijs van in-cell schermen ligt tussen Compatible schermen en OEM Refurbished schermen in.

Compatible incell OEMrefurb

In-cell vanaf nu verkrijgbaar bij Mobileparts.shop

In onze webshop vindt je in-cell schermen voor iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8 en iPhone 8 Plus. De conditie van deze schermen is nieuw. Zowel het glas als de LCD en de flexkabel zijn van de beste after-market kwaliteit. Deze schermen worden voor verkoop tweemaal gecontroleerd in China, net zoals alle andere schermen. Ook worden ze nog een keer voor verzending gecontroleerd in Nederland. Op in-cell schermen heb je standaard 12 maanden garantie en geldt ook ‘no dead pixel’ en tevredenheidsgarantie.

Heb jij de in-cell schermen al uitgeprobeerd? Wat is jouw ervaring hiermee? Laat het ons weten in de comments.

Succes met repareren!