De WOW-stick is inmiddels al een tijdje op de markt en is verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Nog steeds wordt deze automatische schroevendraaier door leverancier Xiaomi geoptimaliseerd. Wij hebben enkele van onze klanten gevraagd naar hun mening over de Xiaomi WOW-stick. De reacties hierop lees je hieronder.

Hoe werkt de WOW-Stick?

De WOW-stick is een automatische schroevendraaier, speciaal bedoeld voor smartphone, tablet en computer repairs. Dit gereedschap is ontwikkeld door Xiaomi. De WOW-stick is in onze webshop te bestellen voor een prijs van 39 euro en wordt standaard geleverd met accessoires zoals:

– Diverse soorten en maten bitjes voor elk soort schroef;
– Een houder;
– Een luxe opbergdoos;
– Een travel set met alle benodigdheden voor mobile repair zoals een magnetische pincet etc;
– Een micro USB kabel om de schroevendraaier te kunnen opladen;
– Een magnetische screwmat voor het opbergen van de schroefjes tijdens reparatie;
– Een glazen bakje voor het opbergen van schroefjes tijdens reparatie.

Xiaomi WOW stick en accessoires

 

Bij Mobileparts.shop leveren wij de 1F+ variant van de WOW-stick, maar er zijn meerdere soorten op de markt verkrijgbaar. Onze variant is op te laden middels een micro-USB kabel en werkt enorm snel. De 1S versie is wat trager maar kan wel draadloos opladen. Niels Wolff van Wolffix is erg positief over de WOW-stick en vertelt: “De WOW-stick 1F+ draait 200 toeren per minuut en daardoor werk je er super snel mee. Ook het opladen gaat razendsnel. Er zit in de set één bitje die ik kan gebruiken voor vrijwel al mijn reparaties! Ongeacht welk toestel ik los moet halen.”

Meerdere van dezelfde soort schroeven losdraaien

Erlan Hemmink van EH Telecom gebruikt de WOW-stick vanaf april dit jaar en vertelt: “Ik gebruik de WOW-stick voornamelijk voor Samsung en Huawei reparaties. Aangezien daarbij veelal dezelfde schroefjes worden gebruikt in het apparaat.” Per reparatie bekijkt Erlan welk gereedschap het beste past. Is het apparaat gevoelig of heeft het veel verschillende maten schroefjes? Dan geeft hij de voorkeur aan een handschroevendraaier. In de andere gevallen is de WOW-stick prima bruikbaar. De WOW-stick is een must wanneer je meerdere schroeven van dezelfde soort snel moet losdraaien. Verder heeft de WOW-stick een lampje aan het uiteinde van de schroevendraaier. Handig! Zo kun je goed zien waar je mee bezig bent.

Niet handig voor iPhone reparaties: wél voor Samsung J-series

Erlan gebruikt de WOW-stick van Xiaomi voornamelijk voor reparaties aan Samsung en Huawei. Voor een iPhone is de tool niet gemakkelijk in gebruik omdat je dan te vaak moet wisselen van bitje. Dit werkt niet snel genoeg. Ook geeft Rob Ceelen van PHC Tailored Telecom aan: “ik gebruik de WOW-stick regelmatig voor toestelreparaties met veel schroeven. Vooral voor de Samsung J-series is de automatische schroevendraaier handig in gebruik.” Elke reparateur gebruikt de tool op zijn eigen manier. Zo gebruikt Ferry Timmer van The Fixables niet vaak de bitjes die standaard bijgeleverd zitten, maar zet hij de bitjes van iFixit op de schroevendraaier. Ferry vertelt: “De bitjes die erbij geleverd krijgt, zijn naar mijn mening niet sterk genoeg. Wat ik wèl handig vind is dat er een travel kit bijgeleverd zit voor wanneer je reparaties op locatie moet uitvoeren. Dan heb je alles in één!”

Verbeterpunten voor de Xiaomi WOW-Stick

Hoewel bijna alle reparateurs erg te spreken zijn over de automatische schroevendraaier van Xiaomi zijn er ook enkele knelpunten te benoemen. Ruben Salakory van iSarkis vertelt: “Het zou een grote verbetering zijn wanneer de bedieningsknop zou worden opgedeeld in twee verschillende knoppen.  Aangezien het soms voor kan komen dat je net verkeerd klikt waardoor je in plaats van indraait, uitdraait. Dat is niet heel handig.” “Het nadeel van de WOW-stick is dat je schroefjes sneller ‘dol’ kunt draaien dan bij een gewone schroevendraaier en daarom moet je met de WOW-stick zorgvuldiger omgaan dan met de gewone schroevendraaier”, vertelt Erlan. Ook zou het volgens hem een verbetering zijn wanneer de schroevendraaier op te laden is via het houdertje en de micro USB kabel overbodig zou worden.

WOW Stick houder

Algehele reactie op de Xiaomi WOW-Stick

Het algemene gevoel over de WOW-stick is overwegend positief. Onze klanten vinden de prijs-kwaliteitverhouding erg goed en bevelen deze tool allemaal aan, vooral aan beginnende reparateurs. Rob Ceelen sluit af: ”In zijn prijsklasse is de Xiaomi WOW-stick een leuk product. Voor beginnende reparateur is het een leuke gadget, maar verwacht voor deze prijs geen denderende kwaliteit.”

Heb jij ook een WOW-stick in je bezit? We zijn benieuwd naar jouw reactie op deze tool.

De WOW-Stick 1F+ is te bestellen voor €39,00 op Mobileparts.shop.
Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Wolffix, The Fixables, iSarkis en PHC Tailored Telecom.

Succes met repareren!