Op zondag 9 februari 2020 organiseerden wij de eerste editie van het Mobileparts Event! Wij willen alle bezoekers bedanken voor hun aanwezigheid. Heb jij het Mobileparts event gemist of wil je graag nog even alles terugkijken? In deze blog delen we alle hoogtepunten van het event met je.

Het Mobileparts Event 2020 vond plaats in de dierentuin van Arnhem, Burgers’ Zoo. Hierdoor kregen onze klanten de mogelijkheid om naast een informatieve dag, er ook een leuk uitje met collega’s van te maken. Klanten vanuit de hele wereld zijn overgevlogen voor het Mobileparts Event 2020. Wij hebben gasten van Ierland tot Zweden en zelfs vanuit Taiwan mogen verwelkomen!

Pre show special: masterclass micro solderen

Wij begonnen het Mobileparts Event 2020 met een pre-show special: een masterclass micro solderen van Justin Ashford. De eigenaar van The Art of Repair startte om 10:00 uur vol enthousiasme aan zijn presentatie. Niet alleen ‘The Phone God’ ging micro solderen, maar ook kregen aanwezigen in de zaal de kans om al zijn tips direct in de praktijk te brengen. Een kleine greep uit de onderwerpen die aan bod zijn gekomen: Thermodynamics, EMI shields, coating removal, Small 1-3 jointed components, ReAlloy, Hot Air wicking en chip triangulation.
Tijdens deze interactieve sessie konden de andere aanwezigen live meekijken op een groot scherm en al hun vragen stellen. Na anderhalf tot twee uur liep de masterclass op zijn einde. Wellicht volgend jaar een vervolg?

Remco Spreeuwers, CEO van 2Service B.V., trapte het evenement officieel af. Remco stelde het hele team van Mobileparts aan de gasten voor en deelde de toekomstvisie van Mobileparts.shop.
Ook was er een officiële lancering van onze drie eigen accessoire lijnen: Promiz, Impact & Minim. Voor alle informatie over onze drie smartphoneaccessoire merken lees je onze blog over onze accessoires.
Om een kijkje in de wereld van part sourcing te geven, is onze sourcing manager Wen Hao Qian overgekomen vanuit Shenzhen. Hij vertelde alles over de hindernissen van sourcing, maar vertelde ook over het proces van refurbishment, net zoals hij al eerder deed in onze blog. Ook deelde hij zijn persoonlijke ervaringen en vertelde hij over de trends die hij ziet in de markt. Zoals bijvoorbeeld dat steeds meer resellers zich voordoen als fabrikant en er meer kennis is over sourcing onder de buitenlandse importeurs. In de toekomst zal Wen zich erop gaan richten dat alle parts voor iPhone ‘custom made’ worden naar onze eigen standaarden.

Na de informatieve lezing van Wen, gaf Justin Ashford ook een presentatie over de repair branche. Verschillende onderwerpen kwamen aan bod, onder andere het IRP programma van Apple en Right to Repair werden besproken. Tot slot deelde hij zijn perspectief over de toekomst van smartphone repair. Ben jij benieuwd wat het toekomstperspectief van Justin is? Lees het hier.

Beursvloer

De beursvloer werd tijdens de pauzes druk bezocht. Tijdens de lunch konden alle gasten meer informatie krijgen over onze producten en diensten. Daarnaast waren Bert Wienia en Quirijn Woudsma ook te vinden op de beursvloer met een eigen stand. Hier hadden gasten de gelegenheid om live mee te kijken en zelf ook te micro solderen. Verder werden er ook twee nieuwe producten geïntroduceerd op de beursvloer: Certified Pre-Owned iPhones en ons nieuwe assortiment van tools!

VoxVote

Tijdens het evenement hadden bezoekers de gelegenheid om vragen te stellen aan de sprekers. Echter hebben wij ook vragen aan de aanwezigen gesteld om zo de wensen en behoeften van de reparateur in kaart te brengen.

Om te beginnen gaf 60% van de reparateurs aan dat ze micro solderen wilden leren. De masterclass van Justin Ashford heeft hiervoor een mooie basis gelegd. De masterclass werd dan ook door de helft van de aanwezigen met een 10 beoordeeld. Ook geeft 88% van de stemmers aan behoefte te hebben aan level 3 reparatie trainingen.
8% van de aanwezigen gaven aan dat ze zelf onderdelen voor iPhone/iPad sourcen in China. De presentatie van sourcing manager Wen sloot hier mooi op aan. Ook gaf 11% aan dat ze overwegen om accessoires te gaan verkopen in zijn of haar shop. Met de presentatie van Kay kregen zij een goed beeld van de onze nieuwe accessoire merken: Promiz, Impact en Minim.
Verder gaf meer dan de helft (68%) aan dat ze zich zorgen maken over de toekomst van hun shop. Justin Ashford heeft in zijn lezing zijn toekomst perspectief gedeeld.

Wij als totaal leverancier denken graag met jullie mee en zullen deze resultaten meenemen. Zo kunnen wij het Mobileparts Event blijven optimaliseren aan de hand van jullie wensen en behoeften.
Het evenement werd afgesloten met een borrel waar klanten konden netwerken en elkaar konden leren kennen. Zien wij jou volgend jaar?

Video’s

Bekijk hieronder de aftermovie:

Bekijk de merken Promiz, Impact en Minim:

Video credits After-movie: Al Hajem