Dat een telefoon vol bacteriën zit, weet bijna iedereen wel. Hoeveel dit er zijn is niet duidelijk. Het ene onderzoek beweert dat er gemiddeld 2.000 tot 4.000 bacteriën per vierkante centimeter op je telefoon zitten, terwijl een ander onderzoek uitwijst dat het er 25.000 zijn per vierkante centimeter zijn. Je kan dus wel begrijpen waarom het belangrijk is om een smartphone te desinfecteren voor je die gaat repareren. Wil je weten hoe je dit het makkelijkste kan doen? Lees verder.

Waarom is het reinigen van een smartphone zo belangrijk?

Een smartphone wordt bijna niet schoongemaakt door de smartphonegebruikers. Daardoor zijn telefoons vaak viezer dan openbare toiletten. Op het beeldscherm van de smartphones zitten voornamelijk huidbacteriën, bacteriën uit je mond of luchtwegen.
Als reparateur kom je dagelijks in aanraking met meerdere smartphones en andere toestellen. Per dag kom je dus in aanraking met miljoenen bacteriën die op de devices van jouw klanten leven. Om jouw gezondheid te waarborgen, is het belangrijk dat je de telefoons reinigt voor je begint met de reparaties.

De efficiëntie van de UV cleaning box

Om objecten te reinigen, komen er al snel chemicaliën aan te pas. Dit kan schadelijk zijn voor het toestel en de oppervlakte ervan. Daarom is de UV cleaning box een goede oplossing. Deze box zorgt verwijderd 99,5% tot 99,9% van alle bacteriën, virussen en pathogenen zónder het gebruik van chemicaliën en andere schoonmaakmiddelen.

Daarnaast scheelt het veel tijd. Jij bent niet bezig met schoonmaken en hoeft de smartphone alleen in de box te plaatsen. In de tussentijd kun jij bijvoorbeeld beginnen aan een andere reparatie.

De werking van de UV lampen

Rock UV Cleaner Box destroy germs

Er zijn drie soorten UV (Ultra Violet) lampen: UV-A, UV-B en UV-C. De stralingen van de UV lampen zijn niet schadelijk voor de smartphone. Philip Tierno, klinisch professor van de afdeling pathologie aan het New York University Langone Medical Center, vertelt hierover:” Alleen met UV-C stralingen kun je oppervlakken en objecten reinigen en bacteriën, virussen en pathogenen vernietigen. Door de wavelengths van de UV lampen, hebben de stralingen een groot bereik waarmee zelfs de nucleïnezuren van bacteriën en andere microben worden verstoord en vernietigd. Ook de eiwitten in de microben worden verstoord doordat bepaalde aminozuren worden gedood”.  Daardoor is de UV cleaning box effectiever. De UV cleaning box werkt het beste op gladde oppervlakken. Daarnaast ontstaat er geen kleurverschil en laat de UV box geen chemische residu achter.

Ook te gebruiken voor AirPods en andere objecten

Niet alleen smartphones, maar ook kun je andere voorwerpen reinigen in de UV cleaning box. Zo kun je ook AirPods, andere draadloze earbuds, brillen, (smart)watches en andere sieraden reinigen. In principe kan je alles wat in de cleaning box past, reinigen.

Specificaties

Rated voltage: DC5V / 1-2A
Sterilization power: 6W
Maximum power: 9W
UV wavelength: 254nm
Optional wireless charging: 5W

Afmetingen buitenkant  230mm x 120mm x 35mm
Afmetingen binnenkant: 170mm x 95mm x 17mm
Zelfs een iPhone XS Max past er dus in!

In het assortiment van Mobileparts.shop vind je verschillende producten die zorgen voor een hygiënische werkomgeving, hier vind je ook de UV cleaning box.