Wie zit er achter de accessoires van Mobileparts.shop? In deze blog serie willen wij ons graag voorstellen. Maak kennis met ons accessoire team! In deze blog van maak je kennis met Anthonie van Elferen, accountmanager binnendienst.

Mijn naam is Anthonie van Elferen en ik ben 29 jaar oud. In november 2019 ben ik begonnen bij 2Service. Door mijn tien jaar werkervaring op de winkelvloer bij Telfort, weet ik wat de behoefte is van de consument én de reseller. Deze vertaalslag kan ik nu dagelijks met veel plezier in de praktijk brengen. Zo is een goede winkelpresentatie belangrijk en een gebalanceerd assortiment accessoires om aan de dagelijkse vraag vanuit de consument te voldoen. Dit neem ik in mijn huidige functie altijd mee bij het opstellen van een plan op maatwerk voor potentiële resellers.

De functie van een accountmanager binnendienst

In het eerste kwartaal dat ik bij 2Service werkte, heb ik voornamelijk geholpen met het op poten zetten van de accessoires. Denk hierbij aan het perfectioneren van het aanbod, het onderzoeken van de presentatiemogelijkheden en het opzetten van een format voor de schappenplannen en offertes.

Nu maak ik op basis van de input die ik van mijn buitendienst collega’s krijg, prijsopgaves en schappenplannen op voor nieuwe klanten die zich willen aansluiten als reseller. Ik maak altijd een plan op maat en kijk waar de mogelijkheden liggen betreft zaken die potentiële resellers kunnen helpen om het maximale uit hun accessoire verkoop te halen. Op basis van salesanalyses zorg ik dat het aanbod zo up-to-date mogelijk is. Tevens ondersteun ik de buitendienst wanneer ze op pad zijn door ze te helpen met de info die ze nodig hebben.

Op dit moment ben ik bezig met het perfectioneren van ons presentatiemateriaal. Dagelijks ben ik op zoek naar goede en mooie deskdisplays en/of vloerdisplays en vraag ik proefmonsters aan om te zien of deze bij ons sales+ concept passen. Ik kijk daarbij hoe wij hoesjes en andere accessoires het beste kunnen vertonen. Dit, om er uiteindelijk voor te zorgen dat jouw klanten, de consumenten, een goed beeld krijgen van het productassortiment aan accessoires.

Het ontwerpen van een persoonlijk schappenplan

Alle informatie voor het opmaken van een maatwerk prijsopgave en ontwerp, ontvang ik van de accountmanagers buitendienst. Zij brengen de wensen van de klant in kaart tijdens een persoonlijk gesprek met potentiële resellers. Op basis daarvan kan ik met van de afmetingen van de beschikbare ruimte een schappenplan maken. Daarbij kijk ik ook naar het budget van de klant en wat er verder al in zijn of haar winkel hangt. Ook adviseer ik welk presentatiemateriaal er het beste kan worden gebruikt en breng ik klanten in contact met leveranciers van bijvoorbeeld slatt-walls voor in hun winkel. Vervolgens bespreken mijn buitendienst collega’s het plan met de klant en dan zorg ik ervoor dat de order de volgende dag wordt verzonden met het bijbehorende POS materiaal die zorgt voor de juiste uitstraling. Ons POS materiaal bestaat uit hoogwaardige foamboarden. Deze boards zijn met tape op de wand te bevestigen. Het POS materiaal is beschikbaar in twee meest voorkomende afmetingen, op locatie is dit nog bij te snijden zodat het perfect op jouw wand past.

Na het ontwerpen van een schappenplan houdt het bij mij niet op. Vier keer per jaar komen mijn collega’s uit de buitendienst langs bij de klant. Op basis daarvan halen we feedback uit de klant en bepalen we volgende stap. De vraag die wij onszelf stellen: hoe kunnen we de schappen zoveel mogen actualiseren voor de ondernemer zodat zijn schap het beste rendement opbrengt? Hierbij wordt dan gekeken hoe het is gegaan met de verkoop van onze accessoires en wat wij kunnen doen om te helpen en om de omzet te maximaliseren. Deze analyses maak ik ook voor de klant.

Klantcontact

Ik ben er om de klant te helpen als er vragen of klachten zijn. Zo kunnen wij snel schakelen, dat is iets wat ik erg belangrijk vind. Over het algemeen merk ik vanuit de markt dat resellers erg positief staan tegenover ons aanbod! Dit vind ik fijn om te horen.

Heb jij vragen aan Anthonie of wil jij meer informatie over een persoonlijk schappenplan? Laat het ons weten in de reacties!