Je hebt ongetwijfeld het nieuws meegekregen waarbij duidelijk werd dat Huawei niet langer gebruik kon maken van de diensten van Google. Hieronder valt uiteraard ook het bekende smartphone besturingssysteem Android en alle diensten die hiermee verbonden zijn zoals de Play Store. Voor nieuwe toestellen heeft Huawei daarom gekozen om zelf een besturingssysteem te ontwikkelen met bijbehorende app store, de App Gallery. 

De P40-serie is inmiddels al op de markt gekomen in Europa en bevat de P40, P40 Pro en P40 Lite toestellen. Al deze toestellen bevatten dus geen producten van Google meer. Huawei verwacht dat consumenten die deze toestellen aanschaffen wellicht wat zullen moeten wennen aan het nieuwe systeem en de App Gallery van Huawei zelf. Om deze consumenten te ondersteunen heeft Huawei de VIP Service ontwikkeld.

Voorbereidingen Huawei VIP Service in volle gang

Om deze VIP Service uit te voeren zocht Huawei België een netwerk aan winkels die dit op een gedegen en onafhankelijke manier kunnen uitvoeren. Hiervoor hebben ze ons (2Service) benaderd, aangezien wij een uitgebreid netwerk aan klanten hebben in België. Op basis van een lijst met gewenste locaties vanuit Huawei hebben we een aanbeveling gedaan van een aantal repair shops uit ons klantenbestand. Inmiddels zijn wij en Huawei België druk bezig om deze shops voor te bereiden op een livegang van de VIP Service. Shops die deze dienst aanbieden zullen ook zichtbaar worden in de service app op de P40 smartphones en op de Huawei België website.

Wat houdt de VIP Service van Huawei precies in?

De VIP Service helpt consumenten de overstap te laten maken van zijn/haar oude toestel naar het nieuwe Huawei toestel. Dit kan zijn van een iOS toestel, een willekeurig Android toestel of een Huawei toestel met Android. De service bestaat in de basis uit 5 stappen;

  • ​de initiële installatie;
  • bevestiging van de support app;
  • installatie van veelgebruikte apps;
  • data transfer van het oude naar het nieuwe toestel;
  • service informatie voor de consument.

Na deze service moet de consument helemaal klaar zijn om zijn of haar nieuwe Huawei toestel met veel plezier te kunnen gebruiken!

2Service is heel vereerd om zichzelf dankzij deze samenwerking Huawei Partner te kunnen noemen en voert deze dienst samen met geselecteerde repair professionals met grote trots uit.