In deze blog lees je meer over de compabiliteit issue van een iPhone OLED touchscreen die kan ontstaan na een schermvervanging. Je leest hoe dit probleem ontstaat, hoe je het kunt herkennen én natuurlijk hoe je het kunt oplossen. Lees snel verder.

Hoe kun je het probleem herkennen?

Bij alle OLED schermen voor iPhones kan je na IOS13 update een compatibiliteit issue krijgen na een schermvervanging. Dat gebeurt alleen bij schermen met de originele touch panel. Dus alle originele en glas refurbished schermen. Bij de Compatible en touch/flex refurbs heb je dit probleem niet.
Je merkt direct na het aansluiten van het nieuwe scherm dat er een probleem ontstaat. Na de reparatie werkt namelijk een gedeelte van de touch niet meer.

Hoe los je dit probleem op?

Momenteel is er helaas nog geen simpele methode om dit op te lossen. Het probleem is namelijk gerelateerd aan het toestel. Er zit een touch IC in elk scherm, deze moet compatible zijn met de versie van het toestel die gepaired wordt. Dus dit houdt in dat één scherm op het ene toestel wel kan werken maar op de ander niet. De enige fail proof methode momenteel is om de touch IC op het originele scherm over te solderen op het nieuwe scherm.

4/6-digits

Compatibiliteit issue OLED touchscreen iPhone digits

Er zijn ook leveranciers die beweren dat men de compatibiliteit kan beïnvloeden door de code op de touch IC cover af te lezen. Er zijn twee type originele Apple touch panels. Één variant heeft vier digits en de andere heeft zes digits. Het verhaal is dat je daarmee de compatibiliteit kan verhogen als het nieuwe scherm hetzelfde aantal digits heeft als het originele scherm.

Sourcing manager Wen wilde dit natuurlijk testen. Dit is gedaan met twee iPhone XS toestellen. Er was een iPhone XS met vier digits en een iPhone XS met zes digits. We hebben ruim 2000 schermen getest en helaas zagen we weinig verschil in de resultaten. Het percentage schermen wat werkt op beide toestellen is allebei rond de 70%. Ongeacht of het een vier- of zes digit scherm is.

Conclusie

Voor nu is dus de enige oplossing om meerdere schermen van hetzelfde model op voorraad te hebben. Zo kun je kijken welk scherm gepaired kan worden bij het toestel die gerepareerd moet worden.

Heb jij nog vragen? Laat het weten in de comments!