In deze blog vertellen we je alles over hoe je de microscoop tool kits uit onze webshop moet monteren na aankoop. Lees mee!

Heb jij een microscoop tool kit gekocht bij Mobileparts.shop maar heb je geen idee hoe je deze moet monteren, zodat je hem kunt gaan gebruiken? Na het lezen van dit artikel weet je exact hoe je jouw microscoop set instelt in vier simpele stappen:

  1. Bevestig de oogstukken op de microscoop.
  2. Zet de scope camera vast en stel deze in.
  3. Bevestig de ‘Barlow lens’ op de standaard.
  4. Maak de verlichting vast aan de microscoop kop.

Oogstukken bevestigen op de microscoop

Eerst zet je de oogstukjes vast aan de microscoop kop. Dit doe je door het schroefje op de kop los te draaien en de oogstukken te bevestigen. Daarna plaats je de camera op de trinocular poort, in het midden van de microscoop kop.

De scope camera bevestigen en instellen

Bij elke microscoop set wordt een scope camera van 1080p 60fps geleverd. Wanneer je in 60fps wilt opnemen, sluit je de power poort en de HDMI aan op je PC. Hoeft de kwaliteit niet zo scherp? Dan kun je de USB-poort gebruiken op de camera voor het webcam effect. De kwaliteit is dan ongeveer 30fps.

Let op! Gebruik nooit de power en de USB-uitgang op hetzelfde moment, dit kan zorgen voor power fluctuatie problemen.

Bevestig op de camera de reductielens met de bijgevoegde adapter ring. Hierdoor kan jij de camera stevig op de kop monteren. De camera heeft alle optische effecten om ervoor te zorgen dat je mooi en dynamisch beeld krijgt. Om de focus van de camera goed te krijgen, kun je de 5mm ‘spacer ring’ gebruiken en op de c-mount monteren.

Het instellen van de camera gaat als volgt: plaats je kop op 165 millimeter hoogte van je werkveld. Vervolgens maak je de lens gelijk aan de focussing rack en zet de optische zoom op de helft. Om het beeld echt scherp gefocust te krijgen, beweeg je de oogstukken naar de stand van jouw ogen zodat je scherp beeld krijgt. Draai aan de bovenste ring, net onder de camera, om de scherpte te bepalen. De draaiknop is de optische zoom. Hiermee kun je in- en uitzoomen op je werkveld. De zoom gaat van 0.7 naar 4.5x.

De barlow lens uit de microscoop tool kit bevestigen

Daarna bevestig je de ‘barlow lens’. Deze zal je beeld vergroten naar 0,5x. Dit is nodig omdat je de microscoop kop kalibreert op een bepaalde hoogte van je werkveld. Je moet de microscoop wat hoger van je werkveld afhouden zodat je ook ruimte hebt om bijvoorbeeld de hot air gun te kunnen richten op je moederbord. Met de barlow lens kun je de microscoop kop op 165 millimeter hoogte plaatsen en nog steeds een scherp beeld krijgen van je werk terwijl je ook ruimte hebt.

De LED verlichting op je microscoop bevestigen

Het laatste dat je bevestigt, is het licht. Dit licht is super helder waardoor je goed beeld hebt op je werkplek. Er zitten drie schroefgaten in, maar voordat je dat doet, moet je de microscoop kop aan de basis bevestigen.

Wil je meer weten over de verschillen tussen de microscoop standaarden die wij in onze shop aanbieden? Lees dan nu de blog ‘Microscoop setup voor microsolderen‘. Benieuwd naar ons aanbod of wil je direct een microscoop set bestellen? Bekijk dan de categoriepagina ‘Microscoop tool kits‘ op onze website. Kom je er nog niet helemaal uit? Bekijk dan deze video van Justin Ashford na aankoop van een microscoop tool kit van Mobileparts.