Misschien heb je ze al gezien op onze website, de High Capacity batterijen voor de iPhone. De naam zegt het natuurlijk al: dankzij deze batterijen geef jij de iPhone van jouw klant een langere batterijduur. Iedereen binnen onze industrie ondervindt dagelijks dat de technologie allesbehalve stilstaat. Zo ook de technologie van batterijen. 

Nieuwe technologie batterijen

Dankzij de huidige technologie is het mogelijk om betere batterijen te maken voor bestaande iPhone-modellen. Waar het tijdens de release van de iPhone 6S simpelweg niet mogelijk was om meer dan 1715 mAh (Milliampére-uur) in de originele batterij te verwerken, is het met de huidige technologie mogelijk om maar liefst 2340 mAh in deze batterij te verwerken. 

Dit is ook meteen de reden waarom de verschillen tussen de originele batterijen en deze High Capacity batterijen het grootst is bij de oudere modellen. Nieuwere modellen maken natuurlijk ook gebruik van nieuwere technologie en dus van meer capaciteit in de batterijen. Zoals bijvoorbeeld de iPhone 5 tot en met de iPhone 8 (17 tot maar liefst 27% meer capaciteit).

Het verschil tussen Best Possible en High Capacity batterijen

Logischerwijs is het grootste verschil tussen onze Beste Possible iPhone-batterijen en de High Capacity batterijen de capaciteit (mAh) van de batterij. Daarnaast zijn de High Capacity batterijen iets dikker dan de Best Possible-batterijen. Dit is zo minimaal dat jij er geen last van hebt bij het plaatsen van de batterij en de gebruiker hier niets van merkt. 

Omdat Apple, vanaf de iPhone XS een beveiliging heeft ingebouwd zal het vervangen van de batterij altijd zorgen voor een melding. De zogenaamde “Important Battery Message”-melding. Hiermee geeft de iPhone aan dat het niet kan verifiëren dat er een echte Apple-batterij in het toestel zit. Deze melding kan gewoon genegeerd worden. 

Het zorgt er wel voor dat de iPhone-gebruiker geen inzicht kan krijgen in statistieken over batterijgebruik en de batterijconditie. Bij modellen vanaf iPhone 11 is het wel mogelijk om deze melding weg te krijgen. Dit kan door middel van een jumper cable.

Voor welke iPhones zijn er High Capacity batterijen verkrijgbaar?

Op dit moment hebben we High Capacity batterijen voor: 

High Capacity batterijen goedkoper dan Best Possible?

Misschien is het je wel opgevallen dat sommige High Capacity batterijen goedkoper zijn dan de Best Possible batterijen voor hetzelfde model iPhone. De reden hiervoor is de flex. Zoals eerder uitgelegd heeft de High Capacity batterij een aftermarket flex en de Best Possible batterij heeft een Factory standard flex 

De Factory standard flex is simpelweg duurder dan de aftermarket flex, waardoor in sommige gevallen de High Capacity batterij goedkoper is dan de Best Possible variant voor hetzelfde model iPhone.