We zien dat steeds meer consumenten kiezen voor een Pre-Owned toestel: een toestel dat enkele gebruikerssporen heeft maar nog prima een ronde mee kan. Waar moet jij als repair professional op letten bij het inkopen van Pre-Owned toestellen? 

Pre-Owned toestellen kun jij aanbieden ter vervanging van toestellen die niet meer te repareren zijn of als goedkoper en duurzamer alternatief voor een nieuw toestel. Zo kun jij jouw klant helpen én creëer je een extra verdien model. Daarnaast heb je bij het bieden een toestel ook direct de mogelijkheid om accessoires bij te verkopen dus verdien je nóg wat extra’s! Om de best mogelijke kwaliteit te bieden voor Pre-Owned devices, moet je hierop letten:  

Kies een kwaliteit die past bij de wensen van jouw klanten

Op de markt van Pre-Owned toestellen zijn enorm veel keuzes en verschillen in kwaliteiten. Op Mobileparts.shop hanteren we sindskort 6 verschillende kwaliteiten, omdat we merkten dat er behoefte was aan meer keuze op het gebied van kwaliteit. De SWAP en C+ kwaliteit is voor iPhones daarom onlangs toegevoegd. SWAP toestellen zijn apparaten die als vervangend toestel zijn gebruikt en nauwelijks gebruikerssporen bevatten. De C+ iPhones zijn onze nieuwe ‘budget keuze. Zo kun jij altijd een kwaliteit bieden die bij de wensen van jouw doelgroep past.

Oudere modellen gaan doorgaans vaker over de toonbank dan nieuwe modellen

Doordat er nieuwe kwaliteiten zijn toegevoegd, bieden we ook een ruimere keuze in modellen aan. De meest verkochte modellen zijn op dit moment de iPhone 8 Plus, de iPhone 8, de iPhone 6S én ook de iPad Air 3 is razend populair. Zo zie je maar: de meest verkochte toestellen zijn niet per se de nieuwste modellen. Vooral de oudere modellen iPhones gaan vaak over de toonbank.

Let goed op de battery health van Pre-Owned toestellen

De batterijkwaliteit is een belangrijke indicator van de kwaliteit van het totale toestel. Daarom lopen wij bij Mobileparts.shop de toestellen grondig na, om ervoor te zorgen dat élke kwaliteit Pre-Owned iPhone een minimale battery health heeft van 80%! Battery health bestaat uit het aantal laadcycli dat het toestel heeft in combinatie met de capaciteit van de batterij. Je wilt natuurlijk dat jouw klant lang plezier heeft van zijn/haar toestel.  

Bekijk ons actuele aanbod en bestel nu tegen aantrekkelijke reseller prijzen!